‘Sterk met Campina’ tijdens de Dutch Mom Blog Awards 2015

3 September 2015
Esther Buitendijk

Dit jaar verzorgt Campina een gezond zuivelmoment tijdens de uitreiking van de Dutch Mom Blog Awards. Vanuit de Campina Yoghurtbar, ontworpen door Studio Linda Franse, worden donderdag 17 september a.s. heerlijke yoghurtjes en yoghurt smoothies geserveerd. En wist je dat zuivel één van de belangrijke basisvoedingsmiddelen is, naast groente en fruit?

Campina Yoghurtbar, design SLF | Dutch Mom Blog Awards

Campina Yoghurtbar tijdens de Dutch Mom Blog Awards 2015 | design Studio Linda Franse

In zuivel zit namelijk o.a. de voedingsstoffen proteïne, calcium, vitamine B2 en B12. Proteïne helpt bij de groei en het herstel van je spieren, na het sporten bijvoorbeeld. Calcium is nodig voor het onderhoud van je botten. En de vitaminen B2 en B12 dragen bij aan de vermindering van vermoeidheid en een goede werking van je zenuwstelsel.

Sporten in combinatie met gezonde voeding

Voor een gezonde levensstijl is het natuurlijk ook belangrijk om daarnaast voldoende in beweging te blijven en gevarieerd te eten. Al is die beweging voor veel ouders hoogst waarschijnlijk geen probleem, aangezien ze met jonge kinderen al veel in beweging zijn gedurende de dag; brengen naar en halen van het kinderdagverblijf, boodschappen doen, rennen en vliegen naar kantoor of naar de sportschool.

Ook Epke Zonderland maakt zich sterk voor sporten in combinatie met gezonde voeding, want voor een topsporter is gebalanceerde voeding ook ontzettend belangrijk. “Vlak na een training neem ik bijvoorbeeld graag yoghurt. Een product vol met proteïne dat bijdraagt aan het herstel van mijn spieren.”

Sterk met Campina | Dutch Mom Blog Awards

Recept: Havermout pannenkoekjes

Wil jij zuivel op een lekkere en gezonde manier terug laten komen in jouw planning als druk bezette moeder én een wit voetje halen bij de kids? Hieronder vind je ter inspiratie een lekker (ontbijt) recept voor in het weekend. Makkelijk te maken en kinderen vinden ze heerlijk!

Ingrediënten (voor ± 9 kleine pannenkoekjes)

  • 30/40 gram havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • een scheutje Campina melk
  • 1 tl kaneel
  • zout
  • olijfolie
  • vers fruit
  • honing of poedersuiker

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • koekenpan
  • platte spatel

Bereidingswijze

Maal de havermout in de keukenmachine. Voeg het ei, de banaan en bakpoeder toe. Schenk daarna een scheutje Campina melk bij het beslag. Het beslag hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag. Voeg als laatste de kaneel en een snufje zout toe.
Verwarm de pan en voeg wat olijfolie toe. Bak 3 pannenkoekjes tegelijkertijd in een grote koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Zet het vuur niet te hoog. Wanneer er belletjes ontstaan, draai je de pannenkoekjes om met een platte spatel. Bak het beslag op en stapel de pannenkoekjes op een bord op elkaar. Vers fruit en honing maken het helemaal af. Eet smakelijk!

TIP: Ook lekker; serveer de pannenkoekjes met een goede lepel Stevige Yoghurt Framboos Rabarber.

Sterk met Campina | Dutch Mom Blog Awards

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>